Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Έχει και τα καλά του ο καπιταλισμός, έτσι Αλέκα;

Aίτηση για προσφυγή στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα κατέθεσε η "Τυποεκδοτική", κομματική επιχείρηση του ΚΚΕ. Καιρό τώρα διαβάζαμε για τις αθρόες απολύσεις που έκανε το ΚΚΕ στις κομματικές του επιχειρήσεις, προκειμένου να τις καταστήσει κερδοφόρες. Σ' αυτό είχε και τη βοήθεια του ΠΑΜΕ, το οποίο δεν ενήργησε όπως συνηθίζει σε κάθε άλλη περίπτωση κι έτσι το ΚΚΕ μπορούσε να απολύει κατά το δοκούν, κοροϊδεύοντας παράλληλα εργαζομένους και απολυομένους.
Παρά, λοιπόν, τις άκρως καπιταλιστικές πρακτικές και τη διευκόλυνση από τα συνδικάτα, ώστε να μην υπάρχουν απεργίες, το ΚΚΕ απέτυχε να σώσει την "Τυποεκδοτική" και προσέφυγε στο άρθρο 99, για να προστατευτεί η επιχείρηση από τους πιστωτές της. Τα ερωτήματα, από αυτό πηγάζουν αυθόρμητα. Ποιοι είναι ακριβώς οι πιστωτές της «Τυποεκδοτικής»; Δεν έφταναν τα εκατομμύρια της επιχορήγησης που παίρνει το ΚΚΕ, ώστε να μην χρειάζονται άλλοι πιστωτές;

Αφού όμως το ΚΚΕ δεν κατάφερε να «συμμαζέψει» τα του οίκου του, πώς ακριβώς σχεδιάζει να αντιμετωπίσει την κρίση που πλήττει ολόκληρη τη χώρα, ως αποτέλεσμα των πολιτικών της συγκυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑ.Ο.Σ; Ευκόλως στην περίπτωση της Τυποεκδοτικής πήγαν στο άρθρο 99, εκμεταλλευόμενοι τις καπιταλιστικές πρακτικές που κατά τα άλλα καταδικάζουν. Υποκριτές σε όλα τους οι μπολσεβίκοι, πέταξαν στο δρόμο τους εργαζομένους και τώρα σχεδιάζουν πώς θα σώσουν την επιχείρηση. Κατά τα άλλα, "νοιάζονται" για την εργατική τάξη...

Έτσι είναι…Μετά την πώληση του ΟΤΕ στους Γερμανούς, κόπηκε η απευθείας ανάθεση του Χρυσού Οδηγού που δινόταν επί σειρά ετών στην "Τυποεκδοτική" (αυτά για όσους ισχυρίζονται ότι το ΚΚΕ δεν εμπλεκόταν σε μίζες και προμήθειες).

Έκλεισε και ο Ελεύθερος Τύπος της «συντρόφισσας» Γιάννας, περιορίστηκαν οι πωλήσεις των εντύπων του «συντρόφου» Σωκράτη και άλλων (που τα εκτύπωνε με το αζημίωτο η κόκκινη ομάδα) και να τα αποτελέσματα.

ΣΗΜ. Ασφαλώς και δεν αναμένεται από τους λοβοτομημένους οπαδούς ούτε καν να σκεφτούν ότι τους δουλεύουν άγρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου